Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Kinderen en coaching

Kinderen en coaching

We vervallen al gauw in praten over problemen wanneer iemand vastloopt. Ook bij kinderen. Worden ze gepest, vinden ze het moeilijk om te wennen op school of zitten ze even niet zo lekker in hun vel? Ga maar praten met een professional. Maar hoe kun je praten over je problemen als je woordenschat nog niet goed ontwikkeld is? En hoe moet je nou vertellen hoe het met je gaat, als je de emoties zelf niet eens allemaal snapt?

Laat de dieren het vertellen: ontwikkeling en vertrouwen voor je kind

Dieren kunnen dan helpen. Je kunt een therapeut diep in de ogen kijken en proberen een zinnig antwoord te formuleren op de vraag hoe het gaat, maar je kunt ook naast een paard in de wei gaan staan en ervaren wat jouw energie met het dier doet. Je kunt een hond proberen bij je te laten komen zonder woorden en ontdekken hoe helder lichaamstaal is. Oftewel: je kunt het dierenrijk inzetten om meer over jezelf te weten te komen.

Voor kinderen is coaching met dieren een heel krachtig middel om ze weer lekker in hun vel te laten zitten. Kinderen gaan liever iets doen dan dat ze stil moeten zitten en moeten praten. Ze hebben nog niet altijd de woordenschat om hun gevoelens mee uit te drukken en ze kennen nog niet alle emoties die ze op een dag kunnen voelen.

Paarden en honden

Nel Schoehuijs helpt kinderen (en volwassenen) op momenten dat het leven even niet zo lekker loopt. Haar twee honden Luna en Tof en haar twee paarden Chelsey en Drum zijn van onschatbare waarde tijdens de coachings. Ze leven in het hier en nu en reageren dus alleen op wat er nú gebeurt. Ze laten zien wat er binnenin een kind speelt, of de woorden ook kloppen met het gevoel.

Kinderen leren door de dieren al doende hoe ze situaties aan kunnen pakken en hoe ze hun energie slim in kunnen zetten. Ze ontdekken welke mindset hen verder helpt en hoe ze met moeilijke emoties in hun hoofd kunnen dealen.

Voor ouders is het vaak een verademing om hun kind bezig te zien met de dieren. Soms herkennen ze hun eigen zoon of dochter niet meer terug, omdat deze ineens ontzettend zelfverzekerd blijkt te zijn en zonder angst een paard van zeshonderd kilo benadert.

Mogelijkheden

Voorbeelden van begeleiding aan kinderen:

  • Leerproblemen
  • Hoogsensitiviteit
  • Beelddenken
  • Dyslexie / dyscalculie
  • Faalangst
  • ADHD / PDD-NOS / gedragsproblemen / concentratieproblemen
  • Traumaverwerking
  • Last van pesten (zie hiervoor ook de weerbaarheidtraing)

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden door een bericht achter te laten via het contactformulier

Informatie