Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Paarden en coaching > Over paardencoaching

Over paardencoaching

Een paard heeft geen verhaal nodig, je hoeft niet te praten en kunt je hoofd even ‘uit’ zetten. De paarden zien jouw lichaamstaal en voelen de energie die je uitstraalt. Aan de hand daarvan maken zij je meer duidelijk dan je voor mogelijk had gehouden.

Hoe gaat een paardencoaching voor zakelijke groepen in de praktijk?

Dat kan op allerlei verschillende manieren. Jij gaat bijvoorbeeld in het weiland staan en krijgt een opdracht. De energie die je hebt, breng je over op de paarden. Heb jij een ‘ik regel dit wel even’ houding of loop je verveeld naar de andere kant van de wei? Dikke kans dat je het paard afschrikt en hem met geen mogelijkheid in beweging krijgt. Als jij op de werkvloer diezelfde energie uitstraalt, zul je ervaren dat je met moeite jouw collega’s kunt motiveren. En daar kun je wat aan doen!

Kan ik zelf ook zien wat ik uitstraal?

Tijdens de sessie met de paarden worden er foto’s gemaakt. Gaat het paard in de ankers, dan kunnen we later bekijken wat jouw lichaamstaal op dat moment vertelde. Het kan overweldigend zijn om zo met jezelf bezig te zijn, maar je leert er veel van.

Wat kan een paard mij bij problemen en levensvragen vertellen?

Een paard kan aangeven welke energie jij uitstraalt en daardoor laten zien welk antwoord of welke optie het beste bij je past. Stel, je krijgt de kans om een uitdagende, nieuwe baan vol kansen aan te nemen, maar je huidige baan bevalt ook nog goed. Dan kun je de bestaande situatie en de nieuwe situatie allebei inbeelden op een andere plek in het weiland. De energie die jij op beide plekken uitstraalt, wordt door de paarden opgepikt. Loopt het paard op de ene plek bij je weg? Dan is die optie misschien toch niet zo’n goede. Komt het paard enthousiast op je af lopen en is hij niet meer bij je weg te slaan? Dan weet je ook genoeg. 

Wat is het verschil tussen paardencoaching voor individuen en geluksvlinders?

Paardencoaching zetten we in bij specifieke (ontwikkel)vraagstukken, problemen en wanneer therapie op dat moment geen optie is. Je problemen hoef je niet te bespreken, een paardencoaching werkt op basis van energie en lichaamstaal. Soms kun je een coachingstraject dat al maanden duurt simpel doorbreken met een sessie paardencoaching. Dit is net een andere manier van kijken naar een situatie. Geluksvlinders gaat meer over persoonlijke ontwikkeling, het is een soort dagje uit met meer betekenis. Je leert veel over jezelf, de basis is bij geluksvlinders niet een probleem, maar de wens tot meer zelfontplooiing.

Waarom paardencoaching?

Een paard spiegelt je ziel en geeft aan wat je voelt. Soms vertelt een paard je dingen die je zelf nog niet wist, omdat je ze weggestopt hebt of niet toelaat vanuit je onderbewuste. Je denkt altijd wat je voelt, maar is dat ook écht wat je voelt? Een paard vertelt je hoe het werkelijk zit.

Hoe zit het praktisch met paardencoaching?

Zolang je alleen of met een groep van niet meer dan vijftien mensen komt, is er altijd een manier van coaching te vinden die nieuwe inzichten geeft. Elke sessie is anders en op maat gemaakt, zodat deelnemers altijd het meeste uit de paardencoaching halen. Je kunt bijvoorbeeld als groep een paard van de ene naar de andere plek dirigeren zonder praten, je kunt als individu een paard over een balk laten springen zonder hem aan te raken en je kunt je levensvragen stellen zonder een gesprek aan te gaan. Paardencoaching brengt nieuwe inzichten, op de terugweg heb je heel wat stof tot nadenken.

Met welke paarden wordt er gewerkt?

Paardencoaching bij NEL Academie doen we met de paarden Chelsey en Drum. Beiden genieten zij van hun werk; het coachen van mensen. Omdat Chelsey en Drum verschillende karakters hebben, kan een breed scala van oefeningen en trainingsvormen worden aangeboden.