Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Nieuws > De vergeten wijsheden uit het dierenrijk

De vergeten wijsheden uit het dierenrijk

04-10-2016

De vergeten wijsheden uit het dierenrijk

 

Werelddierendag

Werelddierendag is ontstaan ter ere van Fransiscus van Assisi. Deze heilige man had een groot respect voor alles wat leefde. Hij zorgde voor langdurige zieken, daklozen, maar ook voor planten en dieren.

Maar wie denkt er nog aan de achterliggende gedachte van dierendag? Wie staat stil bij wat de dieren voor de mensheid betekenen?

Dat dieren ons begeleiden, versterken, helpen en helen was in de oudheid geen geheim. De mens trok met de wolven op om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. De wolven brachten de mens naar voedsel en water. De kennis over de natuur, de natuurgeneeswijzen en de rol van de dieren was vanzelfsprekend. In de loop van de tijd zijn deze wijsheden naar de achtergrond verdrongen.  

Met de publicatie van wetenschappelijke inzichten over de helende factor van dieren in de gezondheidszorg bij bijvoorbeeld PTSS en angsten, is er een tendens te zien waarin het dier als coach wordt ingezet.  

Nel Schoehuijs past deze inzichten toe in haar begeleidingsvormen van teams en van individuen in ontwikkelvraagstukken. De dieren geven inzicht in de bestaande processen en worden live ingezet in een van de begeleidingssessies. De succesfactor is dat er niets aan enige interpretatie wordt overgelaten. De dieren spiegelen zonder dat daar iets tussen kan zitten van interpretatie of vooringenomenheid.

 

Nieuwsgierig geworden naar deze werkwijze? In de maand oktober geven we de boeker voor een teambegeleiding een gratis individueel consult cadeau.

Nel Schoehuijs | Werken met mensen vanuit de verbinding met het dierenrijk | www.nelschoehuijs.nl

Because they know, and they know we don’t know. 

Reserveer