Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Nieuws > SAMEN ZIJ AAN ZIJ .....

SAMEN ZIJ AAN ZIJ .....

05-07-2019

SAMEN ZIJ AAN ZIJ .....

Auteur: Janneke Leber

 

U kent het verhaal van de pipo.
Het drop out raken van school.
De depressie, de burn out en de angststoornis.
En nu, langzaam, weer een beetje terug de wereld in.
Maar nog heel vaak de vraag: hoe?

Gister was hij jarig.
En net als vorig jaar, wilde hij dat wel ‘vieren’ met Drum. Oftewel: een sessie bij paardencoach Nel Schoehuijs in Vaassen.

Juist omdat we dat vorig jaar al een keer hadden gedaan, werd het een soort van vervolgsessie. En ook nu mocht hij weer vragen stellen aan Drum (in gedachten) en ook nu zou Drum spiegelen hoe het werkelijk bij hem van binnen zit. Want dat vindt de pipo vaak lastig om te ontwarren.
Begonnen de vragen waar hij vorig jaar mee rondliep nog met ‘Of…’. Nu gingen ze meer in de richting van ‘Hoe…’ En alsof ze het wist, had Nel daar ook leuke oefeningen mee bedacht.

“Bedenk maar eens een rondje langs verschillende van de gekleurde hoedjes die in het weiland liggen. En kijk dan maar eens hoe je Drum zo ver krijgt dat rondje te lopen”, zei ze. Ja, dat was een goeie. De pipo moest echt zoeken. Aan duwen begon hij niet eens. En grappig genoeg viel ook op dat met teveel aandacht bij het hoofd van Drum er ook niks gebeurde. Bovendien moest hij loslaten dat het allemaal in 1 rechte lijn zou gebeuren. Stapje voor stapje en… zo bleek… zij aan zij, dat was de weg om in beweging te komen. Eerst contact maken en dan: samen gaan…

Ik zag hier verbeeld, door Drum, wat we heel langzaam dit jaar ook in de praktijk hebben zien gebeuren. 
Een plan om weer eens iets te proberen? Iets spannends? Iets nieuws? Prima. Maar: eerst even goed voelen hoe het echt voelt. En dan gevoel en hoofd verbinden. En dan samen, zij aan zij. En niet te hard willen. Soms even stilstand. Soms even een stap achteruit. Allemaal goed.
Maar uiteindelijk…
lieve pipo
kom je er wel.
Bij de hoedjes in het weiland.
En ondertussen zeg ik weer:
Petje af.

www.jannekeleber.nl