Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Nieuws > The Great Escape

The Great Escape

28-05-2018

The Great Escape

Een dagvullend programma

Ben je wel eens hardlopend tegen een koe aan gelopen?

Het is ondertussen wat jaartjes terug. De Schuttevaerrace: Een race waarbij je met een zeiler, fietser en loper een weekend een parcours rond en op de eilanden aflegt. Voor de hardloper is dat, in verband met het getij, meestal nachtwerk. Geen probleem leek mij, met een juiste uitrusting (hoofdlamp), is dat op deze schappelijke afstanden goed te doen. De ‘geen probleem’ mindset kwam snoeihard tot stilstand toen ik op een van de eilanden tegen een koe aan liep. Ja echt. Een koe. En ze geven niet zo erg mee…. En ja, met verlichting, op een fietspad en dus… tegen een koe aan.

Mij zie je dus geen nachttrails of andere kerstverlichtingslopen doen. Een finish in de schemer is te behappen maar verder houden we het lekker bij het daglicht.

Dagvullend programma

Na de 42195 meter naar de start die ik in Rotterdam ‘moest’ lopen, geniet ik van de vrijheid van het kunnen lopen, met name in de ‘losloopgebieden voor tweevoeters’: In het groen.

Ieder weekend is er wel ergens een leuke georganiseerde trail te lopen van zo rond de 20 / 25 km.  Hoewel de afstanden en de leuke nieuwe trails niet gaan vervelen (er wordt veel georganiseerd en zo kom je op de leukste plaatsen), leef ik ondertussen weer toe naar een dagvullend programma.

Legendstrails

Na wat rondshoppen op de trailkalender, met een voorkeur voor de Ardennen, kom ik bij de Legendstrails The Great Escape tegen (www.legendstrails.com). Omdat ik in die omgeving wel eens eerder wat heb rondgerend, weet ik dat de hoogteverschillen en het parcours geen genade kennen. En 80 km is dan best een eind. Precies wat de bedoeling is.

Foto’s kijken van het parcours, de deelnemers en de uitslagenlijsten, is wat me een eerlijke indruk geeft en waar ik veel informatie uit haal. Het ziet er pittig uit, maar zeker niet dramatisch…

En verder?

Starttijd 00.00 uur

Starttijd 00.00 uur….. donker dus….

Dus een start om 00.00 uur… ik sluit af en ga daar eerst maar een nachtje over slapen.

Toch hield het me nog wel even bezig: ‘Zit je nu een potje bang te zijn Schoehuijs?’.. ‘Dat gaat echt niemand geloven.’

Toen ik wakker werd, wist ik het al. Dat soort vragen lossen zich vanzelf op. Maar ik had mezelf ook beloofd om er bij de eerste 30 km van dit weekend nog maar eens met mezelf over door te praten.

Tijd genoeg dus. Tijdens het lopen vallen alle overbodige details direct bij me weg dus (h)eerlijk om dan te voelen hoe de ideeën binnen komen. In deze eerste 30 km komt Thom Harinck langs in mijn gedachten. Hij blijft een grote inspirator voor me en is waarschijnlijk degene die ervoor heeft gezorgd dat ik een beetje op het padje bleef in de ‘wilde’ jaren. Zijn thaibokstrainingen waren gebaseerd op 100 procent commitment. Zo niet, dan mocht je naar huis. Twee keer per dag trainen waarbij ‘kracht eigen lichaam’ werd gecombineerd met mentale hardheid ‘Train hard, fight easy’ en een meditatie uit het zen boeddhisme. Ook dacht ik nog even aan mijn parachutespring-actie: Een fantastisch idee vond ik het om mijn hoogtevrees te lijf te gaan door mijn brevet te halen voor de vrije sprongen in het parachutespringen. En dan de hele triathlons (Iron Man) die met (behoorlijk) wat uren voorbereiding in de onderdelen goed te doen bleken te zijn. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het valt allemaal eigenlijk wel mee.

Dus nu hebben we het over een starttijd in het donker, met gewoon de voetjes op de aarde en maar 1 onderdeel af te leggen en ja, met een mooie afstand, afzien en interessante gesprekken met mezelf in het vooruitzicht… Natuurlijk is dit spannend. Weer voor het eerst in m’n nieuwe leven zo’n uitdaging met bovendien een extra dimensie er bij….

Het 30 km gesprek met mezelf was snel afgerond en evengoed vlogen de kilometers voorbij. Dit moet ik gewoon doen.

The Great Escape: een dagvullend programma!