Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Nieuws > Touch4Dogs trainingen

Touch4Dogs trainingen

27-01-2018

Touch4Dogs trainingen

Natuurlijke angst of trauma

Bij NEL Next Energy Level werken we met de Touch4Dogs methode. Een methode die bewezen effect heeft bij honden met (extreme) angsten en traumatische angsten. Een positieve methode die is gebaseerd op de technieken van de TTouch in combinatie met gedrags- en bewegingstherapie.

Angst

Angst is niet per definitie een verkeerde emotie. Angst is nodig om te overleven. Het is een natuurlijke reactie dat een hond bang is wanneer er bijvoorbeeld een groot rund op hem af komt lopen. Dit noemen we geen trauma. Ook is de ene hond voorzichtiger dan de andere hond, dat is een onderdeel van de persoonlijkheid.

Traumatische angsten

Een hond met een trauma. Sommige mensen weten waar het vandaan komt maar kunnen zelf de reactie – de gedragsuiting van de hond - niet meer omkeren. Anderen hebben geen idee waar het vandaan komt. Dit is vaak het geval bij herplaatste honden uit binnen- of buitenland. Ergens in het leven is er zodanige angst geweest, incidenteel of structureel, dat een trauma is ontstaan.

Wanneer moeten we oplettend zijn?

Dat is het geval wanneer de angst van de hond zich uit breidt als een olievlek. Een voorbeeld: een hond is bang van een luchtballon. Dit breidt zich uit naar alle ronde voorwerpen: hyperspecifiek noemen we dat.

Touch4Dogs

Het leven draaglijk maken vereist een dagelijkse aanpak. De Touch4Dogs methode is een methode die daar een positieve bijdrage aan kan leveren.

Er staan weer trainingen gepland op: zaterdag 17 februari, vrijdag 02 maart en zaterdag 31 maart.