Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Nieuws > Wat doe je met jouw talent?

Wat doe je met jouw talent?

30-09-2016

Wat doe je met jouw talent?

 

Talent en regie

Doe niet zo druk. Zit eens stil. Stel niet zo veel vragen.

Herkenbare opdrachten die we in onze jeugd hebben gehoord en misschien ook wel aan bewust of onbewust aan onze kinderen meegeven.

Jarenlang probeer je niet zo druk te doen, ook eens stil te zitten en niet zo veel vragen te stellen. Misschien levert het ook zelfs wat op en krijg je je welverdiende aandacht als je daaraan voldoet of zelfs de waardering van je ouders of de omgeving.

Leiderschap en talent

Verschillende leiderschapstrainingen in persoonlijk leiderschap verder en ondertussen de 40 gepasseerd, leer je van een talentencoach dat daar juist jouw kracht ligt. Het stellen van de vele vragen, het niet stil kunnen zitten: Het is jouw kracht, jouw talent zit hierin verstopt. Je kunt de beste versie van jezelf zijn als je deze talenten omarmt. Wat?

Hulp van de dieren

Er blijkt zelfs een manier te zijn die direct de kern raakt. Dit is een trainingsvorm die ondertussen door de wetenschap wordt erkend en die zich richt op Jouw ziel, Jouw kracht. Alsof er een bouwlamp wordt geprojecteerd, wordt jouw Ik zichtbaar. Voor jezelf.

Je blijft altijd regisseur over je eigen leven, dus je bepaalt zelf wat je meeneemt en waar je nog niet aan toe bent. Het coachen met dieren. Om specifieker te zijn, het dier als coach. Dieren coachen zonder eigen belang, zonder aannames, zonder kleur.  

Sport

De Olympische Spelen vers achter ons gelaten, verschijnen er artikelen met een nabeschouwing, een analyse. Waar gaat het mis; is het de coach, misschien wel de sporter. Veel speculatie en evenzoveel meningen. We missen leiderschap in de sport, zo luidt het. Gedoeld wordt hierbij op de teamspelers die jarenlang getraind zijn om het belang van het team voorop te stellen. De eigen identiteit op een lager pitje te zetten en genade te kennen voor de coach. Ook zij, zo wordt voorzichtig geconcludeerd, missen het persoonlijk leiderschap.

Talent

Talent. We hebben het allemaal. Gelukkig is de aanleg van talent verdeeld over verschillende sporten en verschillende creatieve of spirituele uitingen. Maar laat het daar Zijn. Denk eens aan de eerste zinnen van dit artikel, aan hoe dit vroeger misschien wel voor jezelf is geweest. Hoe graag je aan dat zogenaamde ideaalbeeld wilde voldoen. En hoe de lat vaak nog steeds voor kinderen wordt bepaald zonder dat dit hun eigen keuze is geweest.  

Wat doe je met jouw talent?