Heeft u vragen 06 - 100 72 209
32 klanten beoordeelden ons:
9.1 / 10

Home > Nieuws > Zin in het leven

Zin in het leven

15-01-2020

Zin in het leven

De prinses

Herstellen en blijven

In maart vorig jaar kwam je voorbij. Een bericht van stichting Alert met jouw foto. Je was er slecht aan toe. Heel slecht.

De blik van herkenning en de gelijkenis met de oude Baron Rocky met wie ik bijna 16 jaar samen ben geweest, maakte dat ik na een paar dagen toch een mail stuurde.

‘Als het meisje nog zin heeft om te leven, wil ik haar ontmoeten.’

Een reactie bleef in eerste instantie uit, maar in mei kwam daar een bericht: ‘Becky herstelt! Ze heeft er zin in.’

De goedkeuring door de roedel was geen probleem. Je denderde overal stoïcijns doorheen, behoefde geen overdreven aandacht van de andere honden (daar haakt Luna volledig op af) en gedroeg je gelijk als de prinses binnen de grote honden ploeg.

Een dag op proef resulteerde in het telefoontje ‘mag ze ook gelijk blijven?’.

Logistiek

En zo hadden we dat toch even mooi bedacht met elkaar.

Logistiek is altijd bijzaak en zo was de hobbel van de ‘slechts 1 hond toegestaan’ in ons tijdelijk onderkomen al snel van de baan. Want als ik al voor 1 extra hond in overtreding ben, maakt de 2e ook niet meer uit. Tevreden met m’n eigen oplossing, werd ook de hondenuitlaatman, die altijd even vrolijk de veranderingen gade slaat, van de voortaan volle auto op de hoogte gebracht. Er volgde nog even een testvraag met ‘wat is de bedoeling van Becky, is ze tijdelijk of blijft ze?’ Maar de vraag stellen, gaf natuurlijk gelijk het antwoord al.

Prinses

Ondertussen zijn we geland op een plek waar we met z’n allen mogen wonen.

En daar lig je dan triomfantelijk op je bank als kleine prinses in de grote hondenploeg. Hoewel je niet veel hebt mogen leren en ervaren in al je hondenjaren, heb je er ook niet veel last van. Je bent lekker ‘in’ jezelf, stoïcijns als je een snauw krijgt ‘dan loop ik toch even om joh, lekker belangrijk’, hyperalert als je iets ruikt dat kleiner is dan waar de grote honden ploeg op reageert, trots als Tof opdringerige reuen wegbonjourt, verliefd als je op schoot mag hangen, jump jump jump jumpy als de nieuwe dag weer is begonnen, maar vooral de prinses die wist dat het leven meer in petto voor haar zou hebben!!!